Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karczek zapiekany po grecku

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 60-70 dag
marchew 2 szt
seler 1/2 szt
por 1/2 szt
pietruszka 1 szt
cebula 1 szt
olej kilka łyżek
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
przecier pomidorowy 1-2 łyżeczki
pomidory krojone z puszki 2-3 łyżki
czosnek 1-2 ząbki
zielenina
ser żółty 15 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Karczek zapiekany po grecku

Karkówkę kroimy w plastry- przyprawiamy solą, pieprzem i Kucharkiem- układamy na wysmarowanej blaszce.
Twarde warzywa ścieramy na grubej tarce, cebule, por i czosnek szatkujemy- wrzucamy na rozgrzany olej i podsmażamy- dodajemy pomidory, przecier, przyprawy i dusimy kilka minut.
Na kawałkach mięsa kładziemy porcję startego sera i porcję warzyw.
Wkładamy mięso do piekarnika rozgrzanego do około 200 stopni i zapiekamy godzinę.
Przed podaniem posypujemy posiekaną zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 15.08.2013 15:11
Pyszne i ładnie podane;)
anemon 05.08.2013 13:50
Świetne połączenie mięsa z warzywami.
Magda24 30.03.2013 20:39
smakowałby mi taki karczek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak