Sposób przygotowania

Ziemniaki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, oprószyć solą i odcisnąć, połączyć z pokrojoną w drobną kostkę cebulą, jajkami, pestkami słonecznika i dyni, suszonymi pomidorami, otrębami i siemieniem lnianym. Całość dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą, oregano i pieprzem.
Na rozgrzanym oleju usmażyć racuszki na złoty kolor, a następnie odsączyć z tłuszczu za pomocą papierowych ręczników.
Tak przygotowane, chrupiące racuszki ziemniaczane przełożyć na talerz, podawać z plastrami wędzonej kaczki i konfiturą z pigwy połączoną z migdałami i listkami rukoli.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    AZgotuj

    ślicznie wygląda, smakuje pewnie też wybornie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    msmors

    bardzo ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Ciekawa propozycja przepisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !