Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa z gorgonzolą

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebule 4 średnie
masło 4 łyżki
oliwa 1 łyżka
wywar z kurczaka 0,7 litra
wino białe wytrawne 0,5 kubka
Pieprz czarny Prymat w młynku
majeranek 0,5 łyżeczki
GORGONZOLA 2 łyżki
szczypiorek 1 łyżka drobno posiekanego
Koperek suszony Prymat 0,5 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa z gorgonzolą

Cebulkę posiekać w piórka i podsmażyć na patelni na masełku z oliwą (na średnim ogniu przez około 5 min), doprawić pieprzem i delikatnie solą.
Wywar z kurczaka podgrzać w garnuszku, przelać do niego podsmażoną cebulkę, dodać koperek i majeranek. Zostawić na ogniu przez około 10min.
Po tym czasie dolać wina, jak zacznie się gotować dodać gorgonzole i mieszać dopóki się dobrze nie rozpuści. Przyprawić do smaku pieprzem i solą. Zostawić na małym ogniu przez 15min. Przed podaniem posypać szczypiorkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lara 08.01.2014 12:56
bardzo dobra
Grażyna13 19.11.2013 10:15
Podoba mi się :)
jozefinach 31.03.2013 12:22
Zupka wygląda bardzo smakowicie.
pierniczkowo 29.03.2013 11:43
bardzo lubię zupą cebulową:)
adelajda 29.03.2013 11:40
bardzo lubię zapiekaną !
Pyszota 29.03.2013 09:10
pyszna zupa
Paolcia 29.03.2013 08:56
musi być pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak