Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Anusiowe gołąbki bez zawijania

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 gółwki
ryż 1 szklanka
mięso mielone wieprzowe 500 gram
jajko 3 szt
mąka 3 łyżki
kasza manna 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
smalec do formy
oliwa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Anusiowe gołąbki bez zawijania

Kroki postępowania

1
Kapustę drobniutko poszatkować, posypac dolą i odstawić na 40 minut. W tym czasie ugotować ryż.
Krok 1 - Anusiowe gołąbki bez zawijania foto
2
Kapustę odcisnąć, dodac mieso mielone, kaszę, przestudzony ryż, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 2 - Anusiowe gołąbki bez zawijania foto
3
Wszystkie składniki wyrobić na jednolitą masę. Formować z niej małe gołąbki.
Krok 3 - Anusiowe gołąbki bez zawijania foto
4
Gołąbki obtoczyc w mące i kłaść na rozgrzanej oliwie. Obsmażyć z każdej strony na złoty kolor.
Krok 4 - Anusiowe gołąbki bez zawijania foto
5
Obsmażone gołąbki ułożyć na wysmarowanej smalcem blaszce.
Krok 5 - Anusiowe gołąbki bez zawijania foto
6
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 50-60 minut.
Krok 6 - Anusiowe gołąbki bez zawijania foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 06.11.2013 06:25
wszystkie gołąbki są smaczne
Seba 23.07.2013 09:11
bardzo fajne
Katarzyna59 23.07.2013 07:37
lubię takie gołąbki i często je przygotowywuje
Ada-Gaba 11.06.2013 15:29
przepadam za gołąbkami, nawet bez zawijania
Dorota59 29.05.2013 20:00
robię podobne
miki47 29.03.2013 15:02
bardzo smacznie
Gracer 27.03.2013 21:45
lubię takie gołąbki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak