Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia faszerowana ryżem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 1 szt
mięso wieprzowe bez kości 20 dag
cebula 1 szt
olej 2 łyzki
pieprz do smaku
sól do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
bulion 1 kostka
ryż 1 (w woreczku)

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia faszerowana ryżem

Ryż ugotować na kostce bulionowej. Pokrojone w drobną kostke mięsko upiec na patelni, włożyć do rondelka, podlac wodą i dusic ok 15 minut. Cebulkę zrumienic, wszystkie składniki połączyć z ryżem. Przyprawić peiprzem, solą i maggi
Cukinie przekroic na połowę, łyżką wydrążyć nasiona, nałożyć farsz i zapiec w piekarniku około 0,5 h w temp 180 st.
Podawać na gorąco z ketchupem lub sosem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 15.01.2013 14:55
Pycha, moje smaki :)
Iwusia 08.12.2012 23:26
uwielbiam cukinie, a ta wygląda bardzo apetycznie
zuzanna_z 24.05.2012 13:02
extra
KasiaK90 12.02.2012 13:50
pyszność
matii6 15.05.2011 18:32
extra pomysł
accee 26.02.2011 21:52
Extra
agata1722
agata1722 15.02.2011 12:37
bardzo ciekawe danie
hastalavista 15.02.2011 00:13
bardzo lubię takie przysmaki :)
alaaa 14.02.2011 17:27
superowe
MAR3STA 12.02.2011 20:42
super wygląda prawie jak hod-dog;)
Monika193
Monika193 06.08.2010 13:21
nie przepadam za cukinią, ale ta wygląda apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak