Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszelki z ricottą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

muszle z makaronu 16 muszli
ricotto 10 dkg
cebula 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
cukinia 1/2 sztuki
oliwki 1/2 szklanki
olej
sól do smaku
oregano 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Muszelki z ricottą

Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku. Ser ricotta rozkruszyć, cebulę i czosnek posiekać, cukinię pokroić w kostkę. Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę i czosnek. Dodać cukinię i smażyć 2-3 minuty, doprawić solą. Schłodzić. Do przesmażonej cukinii dodać oliwki, ser i oregano. Wymieszać z tym farszem i napełniać muszelki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 04.01.2012 10:17
pycha
aga-aa 01.06.2011 18:47
jak rozkruszyć ricottę? przecież to kremowy serek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak