Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z serków topionych

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serki topione podłóżne 2 sztuki
rosołki drobiowe 2 sztuki
Chrzan śmietankowy Smak 1 łyżeczka
włoszczyzna

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z serków topionych

Kroki postępowania

1
Gotujemy bulion drobiowy 1,5 litra wody na włoszczyźnie i rosołkach drobiowych. Duże kawałki włoszczyzny wyjmujemy.
Krok 1 - Zupa z serków topionych foto
2
Na sitko kładziemy serki topione (dałam paprykowe) sitko wkładamy do gorącego bulionu i łyżką przecieramy przez sitko serek. Do smaku doprawiamy chrzanem.
Krok 2 - Zupa z serków topionych foto
3
Można podać z groszkami ptysiowymi.
Krok 3 - Zupa z serków topionych foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PIOTR11 13.02.2014 09:47
łatwa i ciekawa
Marta17 26.03.2013 20:26
ciekawa zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak