Rosołek z kaszą i żółtkiem

Rosołek z kaszą i żółtkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka kurczaka

    2 szt
  • marchew

    2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler

    1/2 szt
  • por

    1 szt
  • żółtko

    1 szt
  • kasza

    kilka łyżek
  • natka pietruszki

  • ziele angielskie

    2 szt.
  • liść laurowy

    1 szt
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka zalewamy zimną wodą- doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na małym ogniu kilka minut.
Umyte warzywa drobno kroimy lub ścieramy na tarce i dodajemy do wywaru z mięsa.Przyprawiamy liściem laurowym i zielem angielskim.
Gotujemy aż mięso będzie miękkie. Następnie wyciągamy mięso, obieramy je ze skóry, drobno siekamy i dodajemy do zupy.
Wrzucamy kaszę i gotujemy.
Odlewamy niewielką ilość zupy i mieszamy z żółtkiem- zagęszczamy zupkę.
Na koniec przyprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy z posiekaną natką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Damiano

24.04.2015 08:00
pyszna zupka

ankaryba

08.10.2013 10:24
smaczny :-)

adelajda

21.09.2013 12:04
Super! ja żółtkiem zagęszczałam zupkę z żółtej fasolki

msmors

26.03.2013 20:08
jeszcze takiego nie jadłam

Janina

26.03.2013 17:20
Bardzo smakowite

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat