Pudding czekoladowy z płynnym nadzieniem

Pudding czekoladowy z płynnym nadzieniem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czekolada 60%

    3 tabliczki
  • masło

    175 g
  • cukier puder

    125 g
  • mąka

    75 g
  • jaja

    5 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Nagrzej piekarnik do 200°C.
Rozpuść masło i czekoladę. Wymieszaj mąkę i cukier puder w misce, dodaj jajka i dobrze wymieszaj. Dodaj rozpuszczoną czekoladę i zmiksuj delikatnie. Naszykuj 6 foremek, posmaruj masłem i osyp mąką. Napełnij foremki do ¾ wysokości. Piecz przez 6 minut.

Podawaj gorące z lodami waniliowymi i owocami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Małgorzata113

28.07.2010 10:09
u nas mało popularne są te puddingi

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat