Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w masie ziemniaczanej

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

parówki 5 szt
ziemniaki 1,20 kg
jajko 1 szt
mąka ziemniaczna 40 dag
olej do smażenia
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w masie ziemniaczanej

Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie, studzimy i przepuszczamy przez praskę. Dodajemy do nich mąkę jajko i sól do smaku, wyrabiamy masę jak na kluski śląskie. Masę dzielimy na 5 równych części i formułujemy rulon i robimy otwór w środku ręką i wkładamy do niego parówkę, masę tak formujemy aby jej nie by było widać. Parówki smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 01.06.2014 09:38
pyszne parówki
Agnieszka-87-25 11.08.2013 09:18
ja smażyłam na niewielkiej ilości tłuszczu
Kuchareczka2 10.08.2013 21:15
fajna przekąska
Aannkaa82 05.04.2013 20:45
Fajne połączenie i apetycznie wygląda. Czy te parówki trzeba smażyć na głębokim tłuszczu?
reniatka 04.04.2013 15:51
rewelacyjny pomysł na podanie parówek extra
caralajna 01.04.2013 07:39
fajnie wygląda
kasia-gotuje.pl 27.03.2013 12:05
Szkoda, że nie mam parówki :) muszę zapamiętać przepis
adelajda 26.03.2013 17:16
bardzo pomysłowe
Dorota_31_ 26.03.2013 11:20
uwielbiam i ziemniaki i parówki, pycha
migotka28 26.03.2013 10:45
fajny pomysł
Paolcia 26.03.2013 10:17
pychotka :)
wiola333 26.03.2013 09:56
daję smacznie
wiola333 26.03.2013 09:55
bardzo smaczny przepis
tomek18 26.03.2013 08:57
bardzo fajny pomysł
Joanna46 26.03.2013 08:11
Bardzo ciekawe. Myślę, że ja dodałabym do tych ziemniaków starty żółty ser.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak