Przepis i sposób przygotowania na: Rolada czekoladowo - wiśniowa
Kroki postępowania
Ciasto wyjąć, przełożyć na lnianą ściereczkę i zwinąć w rulon. Pozostawić, aby ostygło.
czekoladowe ciasto | |
czekolada gorzka | 100 g |
cukier drobny | 80 g |
mąka pszenna | 80 g |
proszek do pieczenia | ½ łyżeczki |
czekolada mleczna | 100 g |
cukier puder | 60 g |
śmietana 30% | 200 ml |
mleko | 50 ml |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 1½ łyżeczki |
krem wiśniowy | |
cukier drobny | 50 g |
pomarańcza | 1 szt. |
laska wanilii | 1 szt. |
budyń waniliowy | 1 szt. |
Składniki dodatkowe: | |
czekolada mleczna | do dekoracji |
melisa świeża | do dekoracji |
wino musujące | 250 ml |
wiśnie bez pestek | 500 g |
białko | 5 szt. |
żółtko jajek | 5 szt. |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: