Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś owsiana

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2-3 szt
curry do smaku
sól
jajko 1-2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3/4 szklanki
płatki owsiane kilka łyżek
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś owsiana

Umyte i osuszone filety dobrze przyprawiamy solą i curry.
Mięso możemy lekko rozbić lub przeciąc wzdłuż tak by powstały cieńsze kawałki.
Moczymy mięso w rozmąconym jajku, a następnie w bułce tartej zmieszanej z płatkami owsianymi.
Smażymy na złoto z obu stron.
Płatki nadają panierce chrupkości i są miłą odmianą dla tradycyjnej panierki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 16.08.2013 18:16
Smaczne danie;)
jozefinach 26.03.2013 18:55
Podoba mi się Twój pomysł na panierkę.
Bernadeta1 26.03.2013 01:13
ciekawa panierka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak