Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź ogórkowo-słonecznikowy :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

4 płaty śledzia marynowanego ( gotowego w słoiku ),2 łyżki cebulki od marynowania
2 łyżki gęstej , kwaśnej śmietany,2 łyżki majonezu
4 łyżki utartego na grubej tarce jarzynowej świeżego ogórka ( ze skórką
grubo mielony czarny pieprz ,cukier do smaku
słonecznik prażony 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź ogórkowo-słonecznikowy :

Odsączyć śledzia z marynaty i pokroić na paseczki ( tak po ok. 1 cm ) .Odcedzić też cebulkę z marynaty .Wymieszać śledzie , ogórka, słonecznik ze śmietana i majonezem . Doprawić do smaku przyprawą Tzatziki , mielonym pieprzem i szczyptą cukru .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 08.08.2011 09:53
dobre
eli_555 27.01.2011 02:02
coś dla mnie
wedith1 19.11.2010 10:40
uwielbiam śledziki! ZE SŁONECZNIKIEM...CIEKAWY POMYSŁ:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak