Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg zapiekany w foli aluminiowej

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg bez głowy i wnętrzności 2 szt
sok z cytryny 1 szt
plasterki cytryny 4 szt
maslo1 10 gram
Pieprz biały mielony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg zapiekany w foli aluminiowej

Kroki postępowania

1
Rybę umyłam oczyściłam natarłam sola w środku i na wierzchu posypałam delikatnie pieprzem.
Krok 1 - Pstrąg zapiekany w foli aluminiowej foto
2
Pokroiłam plasterki masła które dałam do środka ryby dosyć sporo . Plasterki cytryny dałam do środka ryby na przemian masło cytryna.Skropiłam cytryna na wierzchu ryby . Przełożyłam na folie aluminiową i zawinęłam pstrągi tak aby zbytnio folia nie dotykała ich żeby nie przykleiła do nich . Piekłam koło godziny w 170 stopniach wystarczy 40 minut właściwie ale ja potem odchyliłam folie i przypiekam troszkę pstrągi .
Krok 2 - Pstrąg zapiekany w foli aluminiowej foto
3
Podawałam z ziemniakami i sałatka z pomidora ale idealnie można wpasować go we frytki polecam .
Krok 3 - Pstrąg zapiekany w foli aluminiowej foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna54 25.03.2013 18:08
pięknie wygląda Twoje danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak