papryka faszerowana

papryka faszerowana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    1 kg
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    3 ząbki
  • kucharek

  • pieprz mielony

  • koncentrat pomidorowy

  • ryż

    100 (ugotowany)
  • papryka

    10 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

z papryk wycinamy gniazdo nasienne mięso wymieszujemy z ryżem cebulą czosnkiem dodajemy pieprz i kucharka do smaku następnie nadziewamy papryki układamy w naczyniu żaroodpornym podlewamy wodą i dusimy w piekarniku do 1.5 godz wyciągamy i zaprawiamy sos dodając koncentrat i śmietanę wymieszaną z mąką i wodą zagotowujemy

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jagódka77

08.04.2014 19:52
uwielbiam faszerowaną paprykę jest pyszna

Agnik

02.03.2011 11:33
pychota

kate.500

20.02.2011 10:43
Pyszne

Monika192

13.01.2011 20:47
mniam

wolochski

03.12.2010 21:48
mmmm

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat