Śledź w śmietanie z jabłkiem i chrzanem Wasabi :

Śledź w śmietanie z jabłkiem i chrzanem Wasabi :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie w oleju

    4 płaty
  • jabłko

    2 szt.
  • kwaśna śmietana

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obrać i utrzeć na grubej tarce jarzynowej. Wymieszać ze śmietaną . Dodać chrzanu Wasabi do smaku ( ostrożnie bo jest bardzo ostry ) . Doprawić do smaku cukrem, sokiem z cytryny, pieprzem .
Układać na półmisku warstwę sosu , na tym płaty śledzia i znów warstwę sosu. Podawać z ziemniakami na postny obiad lub z pieczywem na kolację .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Goya

31.08.2011 09:45
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat