prażuchy

prażuchy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • kiełbasa

    30 dag
  • boczek wędzony

    30 dag
  • łopatka

    30 dag
  • pietruszka

    1 szt
  • marchew

    2 szt
  • liść laurowy

    3 szt
  • ziele angielskie

    4 ziarenka
  • czosnek

    4 ząbki
  • cebula

    1 szt
  • pieprz mielony

  • kucharek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ziemniaki obieramy i kroimy w talarki tak samo marchew ,pietruszkę i cebule łopatkę kiełbasę i boczek w kostkę kolejno na blasze układamy boczek na to ziemniaki potem marchew następnie kiełbasę, pietruszkę czosnek drobno posiekany następnie łopatkę i znów ziemniaki każdą warstwę posypujemy kucharkiem i odrobiną pieprzu do smaku na to wszystko kładziemy znów boczek pieczemy do miękości można robic w garnku na gazie pod przykryciem najlepej prażuchy smakują z maślanką poprostu palce lizac!!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Monika192

13.01.2011 20:46
fajne

marenka

05.10.2010 10:45
ciekawa nazwa;-)

monisia1977

06.09.2010 07:12
bardzo dobre polecam!!!

Iwusia

13.08.2010 19:32
ciekawe :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat