Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

prażuchy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
kiełbasa 30 dag
boczek wędzony 30 dag
łopatka 30 dag
pietruszka 1 szt
marchew 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ziele angielskie 4 ziarenka
czosnek 4 ząbki
cebula 1 szt
pieprz mielony
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: prażuchy

ziemniaki obieramy i kroimy w talarki tak samo marchew ,pietruszkę i cebule łopatkę kiełbasę i boczek w kostkę kolejno na blasze układamy boczek na to ziemniaki potem marchew następnie kiełbasę, pietruszkę czosnek drobno posiekany następnie łopatkę i znów ziemniaki każdą warstwę posypujemy kucharkiem i odrobiną pieprzu do smaku na to wszystko kładziemy znów boczek pieczemy do miękości można robic w garnku na gazie pod przykryciem najlepej prażuchy smakują z maślanką poprostu palce lizac!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika192 13.01.2011 20:46
fajne
marenka 05.10.2010 10:45
ciekawa nazwa;-)
monisia1977 06.09.2010 07:12
bardzo dobre polecam!!!
Iwusia 13.08.2010 19:32
ciekawe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak