Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mix grzybów leśnych

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

podgrzybki
kurki
kozaki
niemki
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
Gorczyca biała cała Prymat
ocet 10 %
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Mix grzybów leśnych

Nazbierać grzyby w lesie, oczyścić, przelać wrzątkiem, włożyć do garnka, zagotować, odcedzić.
Przygotować marynatę: 1/3 octu spirytusowego, 2/3 wody. cukier, sól do smaku, ziele angielskie, liść laurowy, łyżka gorczycy.
Odcedzone grzyby włożyć do słoika, zalać marynatą i zakręcić. Pasteryzować w kąpieli wodnej 20 minut. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 13.08.2013 19:36
smaczne grzybki
ONY_za_kare 09.05.2013 12:02
super grzybki
jozefinach 30.03.2013 11:11
Uwielbiam grzybki z octu.
SmacznaPyza 24.03.2013 20:34
nie jestem przekonana do marynowania razem różnych gatunków grzybów - każdy gatunek ma inny smaczek i konsystencję...
Adam/ZUB3R 24.03.2013 19:52
smaczne są takie grzybki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak