Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź marynowany w sosie majonezowo-śmietanowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

3 płaty śledzia marynowanego,½ szklanki pokrojonych w plasterki marynowanych pieczarek
½ marynowanej papryki,1 duży korniszon,3 łyżki majonezu,3 łyżki śmietany kwaśnej – gęstej
pieprz mielony,cukier,2 łyżki usiekanej natki pietruszki,½ łyżeczki musztardy

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź marynowany w sosie majonezowo-śmietanowym

Płaty śledzia pokroić w paseczki , paprykę również , korniszona w pól plasterki. Zmieszać majonez z e śmietaną i musztardą. Połączyć śledzia, pieczarki, paprykę, korniszona, natkę pietruszki i sos. Wymieszać. Doprawić do smaku pieprzem i cukrem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak