Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź Emira :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

¼ szklanki pokrojonych śliwek kalifornijskich,3 połówki brzoskwini z syropu pokrojone w drobną kostkę
½ marynowanej papryki pokrojonej w drobną kostkę ,4 łyżki oliwy,4 łyżeczki przecieru pomidorowego
1 łyżeczka mielonej papryki,2 łyżeczki cukru
bulion rybny 1 kostka
woda 200 ml
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
śledzie w oleju 4 płaty
cebula 1/3 szkl. (ze śledzia w oleju)
rodzynki 1/2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź Emira :

Śledzie pokroić w paseczki ( ok. 0,5 cm grubości ).Na patelni rozgrzać oliwę . Wrzucić rodzynki, śliwki, paprykę marynowaną , brzoskwinie, cebulę , kostkę bulionu rybnego , przyprawy, przecier pomidorowy. Dusić 5 minut. Zostawić sos do ostygnięcia . Chłodnym zalać śledzie i wstawić na 2 godziny do lodówki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna77 20.05.2011 14:23
pewnie pyszny
Justyna223 16.10.2010 06:06
uwielbiam takie śledziki pyycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak