Śledzik a*la Luna :

Śledzik a*la Luna :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 2 łyżki wody,¼ szklanki pokrojonego w pół plasterki pora ( biała część )

  • ½-1 łyżeczki przyprawy Gyros ,szczypta mielonego zielonego pieprzu

  • ½ szklanki pokrojonej w drobną kostkę Fety

  • 2 łyżki pokrojonej w paseczki czerwonej papryki,2 łyżki pokrojonej natki pietruszki

  • śledzie w oleju

    2 płaty
  • olej słonecznikowy

    1/4 szkl.
  • przecier pomidorowy

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzia wyjąć z oleju i pokroić w paseczki ( tak po cm ). W garnuszku zagotować olej, wodę , przecier pomidorowy. Wrzucić por, paprykę i mieszając ogrzewać kilka minut na małym gazie. Doprawić do smaku przyprawą Gros, syropem klonowym , zielonym pieprzem .Ostudzić zalewę . Do zimnej domieszać natkę pietruszki i ser Feta . Wyłożyć na półmiseczek i obłożyć kawałkami śledzia.
Wstawić do lodówki i zostawić na kilka godzin by smaki się wymieszały .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwona56

06.04.2011 11:05
wyśmienita

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat