Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzik a*la Luna :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

2 łyżki wody,¼ szklanki pokrojonego w pół plasterki pora ( biała część )
½-1 łyżeczki przyprawy Gyros ,szczypta mielonego zielonego pieprzu
½ szklanki pokrojonej w drobną kostkę Fety
2 łyżki pokrojonej w paseczki czerwonej papryki,2 łyżki pokrojonej natki pietruszki
śledzie w oleju 2 płaty
olej słonecznikowy 1/4 szkl.
przecier pomidorowy 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzik a*la Luna :

Śledzia wyjąć z oleju i pokroić w paseczki ( tak po cm ). W garnuszku zagotować olej, wodę , przecier pomidorowy. Wrzucić por, paprykę i mieszając ogrzewać kilka minut na małym gazie. Doprawić do smaku przyprawą Gros, syropem klonowym , zielonym pieprzem .Ostudzić zalewę . Do zimnej domieszać natkę pietruszki i ser Feta . Wyłożyć na półmiseczek i obłożyć kawałkami śledzia.
Wstawić do lodówki i zostawić na kilka godzin by smaki się wymieszały .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona56 06.04.2011 11:05
wyśmienita

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak