Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w śmietanie

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
mleko 2% 1/2 szklanki
jabłko winne 1 sztuka
sok z cytryny 1 łyżka
koperek 1 łyżka
cukier drobny 1 łyżeczka
sól do smaku
filety śledziowe 8 sztuk
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w śmietanie

Filety moczymy 1/2 godz w mleku aby nie były zbyt słone,osączamy i kroimy na małe kawałeczki .Cebulę obieramy kroimy na kawałki lub plasterki jak kto woli ,sparzamy wrzątkiem na sicie,wystudzamy,do cebulki dodajemy starte na tarce jarzynowej jabłko,całość kropimy sokiem z cytryny dodajemy do smaku sól pieprz ,wlewamy śmietanę i mieszamy. W salaterce układamy śledzie i polewamy śmietaną na koniec sypiemy posiekany koperek i mieszamy. Podajemy z pieczywem.Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 24.03.2013 16:18
moje smaki w tym przepisie
Megg 24.03.2013 15:53
pycha, uwielbiam śledziki :)
Ania321 24.03.2013 15:30
pyszny przepis :)
EnoBeno 24.03.2013 15:25
uwielbiam śledzie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak