Sałatka warstwowa z tuńczyka

Sałatka warstwowa z tuńczyka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kukurydza w puszce

    1 puszka
  • ketchup

  • majonez

  • sól, pieprz

  • jaja na twardo

    5 (pokrojone w drobną kostkę)
  • ogórki konserwowe

    1 szklanka
  • tuńczyk w sosie własnym

    2 puszki
  • cebula

    1 średnia
  • żółty ser starty

    1 szklanka
  • ryż

    2 (ugotowany na sypko)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryz przyprawić sola i pieprzem, wymieszać. Ułozyć w salaterce jako pierwsza warstwę, posmarowac ketchupem. Następnie połozyć ogórki konserwowe wymieszane z cebula, posmarowac majonezem. Nastepna warstwe robimy z osaczonego z zalewy tuńczyka, na niego wykładamy osaczona kukurydzę, smarujemy majonezem. Kładziemy posiekane jaja przyprawione sola i pieprzem, smarujemy majonezem. Wierzch posypujemy startym serem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

eli_555

20.10.2010 23:36
pycha sałatka

misia53

03.10.2010 19:45
Mnie by to smakowało.

Kate131

24.07.2010 07:50
cos dla mojego meza, bo ja nie lubie tunczyka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat