Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prowansalskie skrzydełka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka 1 kg
czosnek 4 ząbki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
przyprawa gyros 1 łyżka
marchewka 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Prowansalskie skrzydełka

Kroki postępowania

1
1. Umyte i osuszone skrzydełka przekładamy do miski. Dodajemy do nich pokrojone w plasterki marchewki.
Krok 1 - Prowansalskie skrzydełka foto
2
2. Skrzydełka doprawiamy solą, pieprzem, ziłami, przyprawą do gyrosa i skrapiamy sokiem z cytryny. Dodajemy pokrojony w plasterki czosnek. Całość mieszamy i odstawiamy do lodówki na godzinę.
Krok 2 - Prowansalskie skrzydełka foto
3
3. Na blachę wylewamy nie co oleju. układamy skrzydełka i marchewkę. Dodajemy ziele angielskie. Pieczemy około 90 minut. W połowie pieczenia trzeba je przewrócić na drugą stronę.
Krok 3 - Prowansalskie skrzydełka foto
4
4. Gotowe skrzydełka.
Krok 4 - Prowansalskie skrzydełka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 03.04.2014 14:56
Rarytas dla mięsożerców.
EnoBeno 23.03.2013 11:18
super potrawa
wyattearp 23.03.2013 09:44
pysznie wygląda :)
jasiek 23.03.2013 00:50
rewelacyjne są
Noruas 22.03.2013 23:49
musiał być świetny obiad, fajny sposób na skrzydełka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak