Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Diabelskie roladki

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 6 sztuk
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
tabasco 1-2 łyżeczki
peperoni 2 sztuki
czosnek 2-3 ząbki
natka pietruszki
sól do smaku
śmietana 18 proc 100 ml
rukola
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/2 łyżeczki
tymianek 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Diabelskie roladki

Kroki postępowania

1
Paprykę pokroić, czosnek obrać i również pokroić. Schabowe cienko rozbić. Rukolę wypłukać.
Krok 1 - Diabelskie roladki foto
2
Na patelnie włożyć koncentrat lekko podgrzać, dodać tabasco czosnek, paprykę, chili i sól całość wymieszać.
Krok 2 - Diabelskie roladki foto
3
Natkę pietruszki skroić dodać 2 łyżki do pasty pomidorowej oraz tymianek i ponownie wymieszać.
Krok 3 - Diabelskie roladki foto
4
Taką pastę natrzeć schabowe i zrolować. Odstawić na ok. 30 min
Krok 4 - Diabelskie roladki foto
5
Rozgrzać kilka łyżek oliwy i obsmażyć roladki z każdej strony. Można je przekłuć wykałaczką aby się nie rozeszły.
Krok 5 - Diabelskie roladki foto
6
Po obsmażeniu zalać 1/2 szklanki wody i dusić na wolnym ogniu ok. 7 minut. Po tym czasie wlać śmietanę i wymieszać.
Krok 6 - Diabelskie roladki foto
7
Na talerzu ułożyć rukole na niej położyć roladki i całość polać sosem który powstał podczas smażenia.
Krok 7 - Diabelskie roladki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta1221 02.05.2013 13:29
rewelacyjny przepis, na pewno wypróbuję :)
Aannkaa82 24.03.2013 10:32
Wow brzmi naprawdę diabelsko... pysznie :)
EnoBeno 23.03.2013 11:19
świetne danie
as28 23.03.2013 08:58
bardzo fajne
beniaminek 22.03.2013 22:27
fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak