Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 2 kg
czosnek 9 ząbków
tymianek 2 łyżeczki
pieprz świeżo mielony 2 łyżeczki
bazylia 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
sok z cytryny 3 sztuki
oliwa 2/3 szklanki
majeranek 1,5 łyżeczki
cebula 2 sztuki
papryka 2 (chili)

Przepis i sposób przygotowania na: schab

Oliwę łączymy z wyciśnietym czosnkiem, tymiankiem, pieprzem, bazylią, solą, majerankiem, cieniutko pokrojoną papryczką chilli i sokiem z cytryny. Smarujemy nią schab. Wykladamy plasterki cebuli.Odstawiamy na ok 4 godziny. Następnie schab zawijamy w folię pieczeniową. Schab pieczemy ok 20 minut w temp 210 stopni po czym znowu smarujemy jgo marynatą. Następnie temp. zmniejszamy do 190 stopni, co 20 minut smarując marynatą, bądź polewając nią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 04.07.2013 07:28
Wspaniałą pieczeń ze schabiku :)
Alex_M 06.04.2013 10:36
uwielbiam schabik
Wacław 24.03.2013 18:08
bardzo apetyczne mięsko :)
Botwinka 23.03.2013 07:05
smacznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak