Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SZCZAW NA ZIMĘ W SŁOIKI

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczaw dowolna ilość
woda 1 L
sól 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: SZCZAW NA ZIMĘ W SŁOIKI

Dowolną ilość szczawiu dokładnie umyć pod bieżącą wodą. Zagotować wodę z solą w ilości 1 łyżka soli na 1 litr wody. Wrzucić szczaw, pogotować ok 3 minut. Szczaw zmniejszy objętość i kolor. Gorący włożyć w wyparzone słoiki o pojemności około 0,5 litra, zakręcić nakrętki, pozostawić do ostudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 22.03.2013 17:05
super szczawik sam tez mam taki
Pomocnik 22.03.2013 16:50
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak