Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybka ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 1 sztuka
szpinak mrożony 0,5 opakowania
ser feta 0,5 sztuki
czosnek 2 ząbki
cebula biała 0,5 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
jajko 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
Bazylia suszona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rybka ze szpinakiem

Sos szpinakowy: cebulkę podsmażyć, dodać szpinak, połączyć z serem Feta oraz wyciśniętym czosnkiem.
Filet rybny obtoczyć w jajku i w bułce tartej, podsmażyć z jednej strony, położyć cienką warstwę na filet, delikatnie polać jajkiem oraz bułką tartą. Smażyć z każdej strony do zarumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 22.03.2013 17:06
super ryba i jeszcze szpinak pycha
Pomocnik 22.03.2013 16:50
smaczne :)
gosia56 22.03.2013 16:44
pyszna taka rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak