Torcik

Torcik

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopt

  • jaja

    12 szt
  • cukier

    12 łyżek
  • mąka pszenna

    12 łyżek
  • kakao

    6 łyżek
  • olej

    5 łyżki
  • proszek do pieczenia

    3 łyżki
  • ocet

    3 łyżki
  • Masa I

  • masło

    1 szt
  • budyń waniliowy

    1 szt
  • mleko

    0,5 litra
  • cukier

    3 łyżki
  • Masa II

  • masło

    1 szt
  • budyń śmietankowy

    1 szt
  • cukier

    3 łyżki
  • kakao

    3 łyżki
  • mleko

    0,5 litra
  • DODATKOWO:

  • wiórki kokosowe

    do dekoracji
  • orzechy włoskie

    do dekoracji
  • polewa czekoladowa

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Biszkopt:
Białka ubijamy z cukrem, gdy ubite dodajemy żółtka i resztę składników i delikatnie mieszamy, wylewamy na blachę 25/36 i pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Gdy zimny przekrawamy na 3 części.
Masa I
Budyń gotujemy z cukrem na mleku. Masło ucieramy i dodajemy po trochu chłodnego budyniu.
Masa II:
Budyń gotujemy na mleku z cukrem, gdy zimny ucieramy z masłem i kakao.
Przełożenie ciasta:
Biszkopt- masa I- Biszkopt- masa II- biszkopt- polewa i dekorujemy kokosem orzechami, pozostawiamy trochę mas i również nimi dekorujemy boki i wierzch.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

26.01.2017 20:30
Wygląda pysznie i na pewno tak samo smakuje;)

Ewelina1991

31.05.2014 08:40
ładny torcik

AnielskaSlodycz

05.01.2014 18:31
anielska 18:)

aisza1

26.08.2013 10:40
rewelacyjnie wygląda

dorotka0000025

14.08.2013 14:41
wyglada pysznie

as28

22.07.2013 22:04
palce lizać

usmiech

30.06.2013 19:25
bardzo fajny

Kuchareczka2

04.06.2013 21:31
znakomity torcik

SylwiaMagdaSabin

02.05.2013 15:58
świetny tort

caralajna

12.04.2013 17:31
fajny torcik :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat