Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jaja 12 szt
cukier 12 łyżek
mąka pszenna 12 łyżek
kakao 6 łyżek
olej 5 łyżki
proszek do pieczenia 3 łyżki
ocet 3 łyżki
Masa I
masło 1 szt
budyń waniliowy 1 szt
mleko 0,5 litra
cukier 3 łyżki
Masa II
masło 1 szt
budyń śmietankowy 1 szt
cukier 3 łyżki
kakao 3 łyżki
mleko 0,5 litra
DODATKOWO:
wiórki kokosowe do dekoracji
orzechy włoskie do dekoracji
polewa czekoladowa 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik

Biszkopt:
Białka ubijamy z cukrem, gdy ubite dodajemy żółtka i resztę składników i delikatnie mieszamy, wylewamy na blachę 25/36 i pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Gdy zimny przekrawamy na 3 części.
Masa I
Budyń gotujemy z cukrem na mleku. Masło ucieramy i dodajemy po trochu chłodnego budyniu.
Masa II:
Budyń gotujemy na mleku z cukrem, gdy zimny ucieramy z masłem i kakao.
Przełożenie ciasta:
Biszkopt- masa I- Biszkopt- masa II- biszkopt- polewa i dekorujemy kokosem orzechami, pozostawiamy trochę mas i również nimi dekorujemy boki i wierzch.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 26.01.2017 20:30
Wygląda pysznie i na pewno tak samo smakuje;)
Ewelina1991 31.05.2014 08:40
ładny torcik
AnielskaSlodycz 05.01.2014 18:31
anielska 18:)
aisza1 26.08.2013 10:40
rewelacyjnie wygląda
dorotka0000025 14.08.2013 14:41
wyglada pysznie
as28 22.07.2013 22:04
palce lizać
usmiech 30.06.2013 19:25
bardzo fajny
Kuchareczka2 04.06.2013 21:31
znakomity torcik
SylwiaMagdaSabin 02.05.2013 15:58
świetny tort
caralajna 12.04.2013 17:31
fajny torcik :)
Janina 22.03.2013 23:54
ale pychota
msmors 22.03.2013 17:23
palce lizać
dodi 22.03.2013 13:28
przepyszny torcik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak