Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w zalewie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

korniszony
papryka konserwowa
cebula biała 6
zrobić ciasto naleśnikowe
Liść laurowy suszony Prymat 2
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
ketchup 3 łyżki
ocet 6 łyżek
woda 2 szkl
olej 1/2 szkl
cukru 8 łyżek
Ziele angielskie całe Prymat 12 szt.
morszczuk 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w zalewie

Rybę usmażyć w cieście naleśnikowym i pozostawić do wystygnięcia. Zalewę zagotować i potem ostudzić. Korniszony pokroić w paseczki lub jak są małe to w plasterki, paprykę pokroić w paski, cebulę w kostkę i usmażyć ale tak by nie zbrązowiała. Ilość ryby oraz warzyw zależy od tego ile chcemy zrobić tej przystawki. Gdy wszystko juz ostygnie i mamy juz wszystko pokrojone w salaterce układamy warstwami najpierw warzywa potem ryba i następnie warzywa. Zalać to wszystko zalewą i odstawić na 24 h do lodówki. Dobre na imprezę szybko znika ze stołu i jest sycące:):) Polecam:) Foto jest pokazane bez zalewy bo zapomnialam zrobić z ... hehe

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

buksiak12 27.08.2010 12:21
super sprawa
Dorota71 27.08.2010 11:25
ciekawe jak smakuje
Emilia22 27.08.2010 10:48
fajny przepis
patelka 29.07.2010 15:16
super
Kate131 22.07.2010 08:33
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak