Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białej kapusty,marchewki i cebuli.

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
marchewka 3 sztuki
cebula 1 sztuka
majonez
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białej kapusty,marchewki i cebuli.

Kapustę pokroiłam,posiekałam na mniejsze kawałeczki i pokrojone cząsteczki przesypałam do miski.Marchewkę starłam bezpośrednio do miski(i znajdującej się w niej kapusty)na tarce,na dużych oczkach.Cebulę pokroiłam w kostkę i dołożyłam do wcześniej przygotowanych składników.Do warzyw dołożyłam majonez.Wszystko wymieszałam.Doprawiłam solą i pieprzem do smaku.Jeszcze raz wszystko zamieszałam i gotowe.
Dobrze jest przyrządzić tą surówkę na trochę wcześniej przed podaniem.Jeśli damy jest przynajmniej godzinkę zrobi się zarówno lepsza w smaku,jak i bardziej"wygodna"w konsumpcji-kapusta zmięknie i będzie się wygodniej,przyjemniej ją jeść.Surówka jest pyszna,ma sporo witamin i wyszła jej duża ilość, a plusem jest na dokładkę jeszcze to,że jej koszt jest bardzo niski,za małą cenę mamy naprawdę pokaźną jej ilość.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 23.03.2013 08:26
Lubie witaminki w tej postaci :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak