Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki twarogowe z mąką ryżową

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 duże
ryż brązowy ile zabierze
sól
olej
twaróg 250 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Placki twarogowe z mąką ryżową

Kroki postępowania

1
W miseczce roztrzepać jajka z solą, dodać twaróg i utrzeć do połączenia składników.
Krok 1 - Placki twarogowe z mąką ryżową foto
2
Ryż brązowy zmielić na mąkę i dosypywać stopniowo do masy, stale mieszając, aż uzyska konsystencję bardzo gęstej śmietany.
Krok 2 - Placki twarogowe z mąką ryżową foto
3
Placki smażyć na średnio rozgrzanym oleju lub maśle (te jasne) klarowanym, albo na suchej patelni teflonowej (te ciemniejsze).
Gotowe podawać z dowolnym sosem - grzybowym, leczo, potrawkowym, gulaszowym lub owocowym.
Można je też przygotować na słodko - dosładzając masę np. cukrem waniliowym.
Krok 3 - Placki twarogowe z mąką ryżową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ana00 08.07.2013 17:14
ciekawy przepis, na pewno do wypróbowania ;)
Marta1986 22.03.2013 13:00
pyszności:-)
Laila2786 22.03.2013 12:05
muszę wypróbować
Sisterskitchen 22.03.2013 11:26
takich jeszcze nigdy nie jadłam, muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak