Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka na zimę z pekińskiej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 2 sztuki
marchew 5 sztuk
ocet 2 szklanki
koper 1,5 pęczka
dymka ze szcypiorem 3 sztuki
cebula czerwona 2,5 sztuki
seler 1 sztuka
pietruszka natka 2 Sztuki
cukier 2 szklanek
woda 7 szklanek
sól 4,5 łyżki
pietruszka 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka na zimę z pekińskiej

Warzywa oczyszczamy, myjemy. Obieramy, scieramy na tarce marchewkę, pietruszkę, seler na oczkach do jarzyn.

Kapustę myjemy, siekamy.

Dykę kroimy drobno i łączymy z pozostałymi składnikami. MIeszamy ze sobą/

Wode oraz ocet zagotowujemy wraz z cukrem, solą. Gorącą łączymy z warzywami.

Odstawiamy na ok 2 godziny. Przekładamy do słoików, patseryzujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Botwinka 22.03.2013 08:03
ciekawy przepis :)
Renataj 22.03.2013 00:48
Bardzo ciekawy pomysł warto wypróbowania.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak