Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle al Ragu

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pancetta 50 gram
marchewka 1 szt
seler naciowy 1 łodyga
cebula 1 szt
wołowina mielona 100 gram
wino czerwone wytrawne 1 szklanka
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
masło 50 gram
sól, pieprz
bulion 1 litr
parmezan
mięso mielone wieprzowe 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle al Ragu

W garnku podgrzewamy masło, pancettę, marchewkę, seler naciowy, cebulę - pokrojone w kostkę. Wszystko podsmażamy ok, 10 min. Następnie dodajemy mięso i podsmażamy, aż zbrązowieje ok. 15 min. Do garnka wlewamy wino i podgrzewamy do momentu, aż wyparuje po czym doleamy ok. 3/4 szklanki bulionu. Całośc podgrzewamy na małym ogniu ok. półtorej godziny, co jakiś czas podlewając bulion. Pod koniec gotowania doprawić solą i pieprzem. Podawać z makaronem tagliatelle, obficie posypane parmezanem. Polecam jest naprawdę pyszne. Oryginalny włoski przepis. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 03.09.2014 15:09
i naprawdę smaczne
jasiek 21.03.2013 23:56
bajecznie kolorowe
Fiffi 21.03.2013 23:47
ale smakowicie wyglada
TEtalicha 21.03.2013 22:12
wyglada extra
arbuzowo 21.03.2013 22:00
Przepis niezwykle intrygujący
Barbara/zuza22_85 21.03.2013 21:54
apetyczne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak