Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś w papirusie z brukselkami
Z papirusem należy postepować podobnie jak z instrukcją na opakowaniu, dla przypomnienia- na początek rozgrzać patelnię, najlepiej teflonową. Nie dodawać tłuszczu – nie będzie Ci potrzebny. Umieścić pierś na jednej połowie pergaminu, łososia należy skropić odrobinę cytryną i drugą połową przykryć rybę od góry. Zawiniętego w pergamin łososia położyć na rozgrzanej patelni. Smażyć na małym ogniu. 5-8 minut z każdej strony, w zależności jaką rybę lubimy, jeżeli suchą to smażyć trochę dlużej. Pilnować, żeby się nie przypalił. Przełożyć całość na talerz, pergamin wyrzucic.
Brukselkę podsmażyć na masełku, dodać bułkę tartą, chwilę mieszajc, zdjąć z patelni i podawać z rybą.