Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka z domowym majonezem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 szt
domowy majonez 1 łyżka
rzeżucha 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
czarny pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z domowym majonezem

6 jajek umyć i wkładamy do rondelka, zalać zimną wodą, dodać 1 łyżeczkę soli, doprowadzić do wrzenia, gotować 8 minut, przestudzić. Zawsze wychodzą idealne jajka na twardo. Obrać jajka ze skorupek i 5 przekroić na połówki. 1 jajko i żółtka z jajek, oraz rzeżuchę wsypać do pojemnika krajalnicy i posiekać drobno. Posiekane jajka wsypać do miseczki, doprawić solą i pieprzem, dodać 1 kopiastą łyżkę domowego majonezu i dokładnie wymieszać. Farsz przełożyć do dekoratora i wycisnąć do jajek, ułożyć na specjalnym półmisku do jajek. Udekorować rzeżuchą i pomidorami koktajlowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 22.03.2013 20:40
świetnie wyglądają
katarzynagotuje 21.03.2013 20:35
ładnie podane :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak