Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryby w warzywach w zalewie

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 1 kg
mąka
pieprz
sól
olej do smażenia
ogórek konserwowy Smak 6 szt
kukurydza marynowana 1 szt
papryka konserwowa 1 szt
grzybki marynowane 1 szt
Zalewa:
przecier pomidorowy 1 szt
ocet 4 łyżki
cukier 1/3 szklanki
woda 3 szklanki
ketchup 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ryby w warzywach w zalewie

Kroki postępowania

1
Filety rozmrozić, osuszyć,posypać solą i pieprzem.Obtoczyć w mące i usmażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
Krok 1 - ryby w warzywach w zalewie foto
2
Ogórki, grzybki, paprykę kroimy w kostkę i odsączamy wraz z kukurydzą. Składniki zalewy mieszamy i gotujemy
Krok 2 - ryby w warzywach w zalewie foto
3
W naczyniu układać na przemian warstwami ryby warzywa i zalewamy ciepłą zalewą. Układamy do wyczerpania składników. Odstawiamy do lodówki do drugiego dnia.
Krok 3 - ryby w warzywach w zalewie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 24.02.2015 21:06
ciekawe danie
babajaga1969 22.03.2013 16:35
ciekawy i kolorowy sos :)
Magda24 22.03.2013 16:26
z takim zestawem warzyw nie jadłam - pyszna jest :)
w mojej kuchni 22.03.2013 12:39
lubimy ryby w pomidorach z dodatkami
owca441 21.03.2013 20:28
ciekawa rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak