Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos chrzanowo-jajeczny

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chrzan 3 łyżki
śmietana 50 ml
majonez 3 łyżki
sok z cytryny 1/2 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
jajko ugotowane na twardo 3 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos chrzanowo-jajeczny

Kroki postępowania

1
Jajka ugotować na twardo ,obrać ,zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach ,przełożyć do miseczki
Krok 1 - Sos chrzanowo-jajeczny foto
2
Majonez wymieszać ze śmietaną dodać do startych jaj ,dołożyć chrzan doprawić do smaku solą ,sokiem z cytryny i szczyptą cukru
Krok 2 - Sos chrzanowo-jajeczny foto
3
utrzeć wszystko na jednolitą masę ,posypać grubo posiekaną rzeżuchą i schłodzić w lodówce.
Krok 3 - Sos chrzanowo-jajeczny foto
4
Podawać w sosjerkach lub niewielkich miseczkach.
Wspaniały dodatek Wielkanocnego stołu.
Krok 4 - Sos chrzanowo-jajeczny foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 16.01.2014 14:44
palce lizać :-)
kala9287 06.07.2013 22:31
super sosik
Adam/ZUB3R 12.06.2013 22:41
smaczny sos
Papryczka 21.03.2013 15:20
coś dla mnie do wędlinki
Rafał3 21.03.2013 14:43
Wspaniały przepis mniam mniam
Boska_Agatka 21.03.2013 14:41
Gorąco polecam smakowite tylko palce lizać
IwonaDD 21.03.2013 14:00
wygląda smacznie
gosia56 21.03.2013 13:52
napewno pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak