Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka piaskowa cytrynowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 3 szt
margaryna 25 dkg
cukier szklanka
mąka pszenna 30 dkg
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
mąka ziemniaczana 3 łyżki
sok z cytryny 4 łyżki
starta skórka z cytryny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka piaskowa cytrynowa

Jaja miksujemy z cukrem,dodajemy rozpuszczoną ostudzoną margarynę.Wsypujemy obie mąki z proszkiem do pieczenia, sok z cytryny oraz startą skórkę z cytryny. Ciasto wylewamy do natłuszczonej keksówki i pieczemy do "suchego patyczka" (+/- 40 minut)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

13.06.2013 21:13
pyszna babka i prosta dozrobienia wsunelismy w 2 dni cala z mezem ;-))))
Anitapaj 02.04.2013 12:33
Bardzo fajna babka;)
Janina 21.03.2013 13:26
Babka na czasie
msmors 21.03.2013 13:21
babeczka super
Alex_M 21.03.2013 12:54
lubie taka babke
Jodaj 21.03.2013 12:46
fajna babeczka,uwielbiam taką:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak