Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona papryka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bazylia 40 listków
melon 1 sztuka
chude mleko 2 łyżki
sól, pieprz ziołowy do smaku
ser kozi 50 (twarogowy)
papryka czerwona 5 strąków

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona papryka

Papryki rozciąć wzdłuż. Usunąć z nich nasiona i białe błony. Ułożyć na grillu w piekarniku i piec je przez 20 minut. Zimne obrać ze skórki. Poodcinać im końce, by otrzymać prostokąty. Ser utrzeć z mlekiem i posiekaną bazylią. Doprawić. Melon obrać i pokroić w słupki. Na środku każdej papryki położyć serek i kilka słupków melona. Papryki zwinąć i spiąć wykałaczkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 02.07.2011 10:22
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak