Pieczona papryka

Pieczona papryka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bazylia

    40 listków
  • melon

    1 sztuka
  • chude mleko

    2 łyżki
  • sól, pieprz ziołowy

    do smaku
  • ser kozi

    50 (twarogowy)
  • papryka czerwona

    5 strąków
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Papryki rozciąć wzdłuż. Usunąć z nich nasiona i białe błony. Ułożyć na grillu w piekarniku i piec je przez 20 minut. Zimne obrać ze skórki. Poodcinać im końce, by otrzymać prostokąty. Ser utrzeć z mlekiem i posiekaną bazylią. Doprawić. Melon obrać i pokroić w słupki. Na środku każdej papryki położyć serek i kilka słupków melona. Papryki zwinąć i spiąć wykałaczkami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwona51

02.07.2011 10:22
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat