TORCIK KAWOWY

TORCIK KAWOWY

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    2 łyżka
  • suchy razowiec

    kromka
  • cukier puder

    6 łyżka
  • jajka

    6 sztuka
  • kawa rozpuszczalna

    2 łyżka
  • cukier

    12 dkg
  • woda

  • kawa

    5 (drobno mielona)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

razowy chleb mielimy.żółtka ucieramy z pudrem na puszystą masę.dodajemy łyżkę zmielonego razowca,mąkę i kawę.na końcu dodajemy ubitą pianę z białek.masę wylewamy do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej kaszką.pieczemy 40 minut. na polewę gotujemy syrop z cukru i wody.studzimy i po dodaniu kawy mieszamy łyżką aż masa zgęstnieje

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat