Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rosół 4 l
śmietana 18 proc 350 ml
koncentrat pomidorowy 350 ml
sól
szczypta oregano
Cebulka smażona Prymat 2 łyzki
cukier 11 łyżeczka
kostka rosołowa 1 szt
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa

Rosół podgrzewamy na małym ogniu, dodajemy do niego kostkę rosołową i prażoną cebulkę, po kilku minutach dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy sól, cukier,oregano, papryka, pieprz. Gdy zupa nam się lekko podgotuje wlewamy śmietanę, całość dokładnie wymieszać. Pomidorową podajemy z ryżem lub z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 03.06.2013 08:23
bardzo lubię :-)
wiola333 22.05.2013 16:51
apetyczny przepis
Seba 20.05.2013 09:36
uwielbiam pomidorówkę
jeta72 05.04.2013 23:00
mój synek uwielbia :-)
Bernadeta1 03.04.2013 00:15
lubię pomidorową
David 02.04.2013 12:09
bardzo dobra
Alex_M 27.03.2013 12:16
pomidorowa zawsze dobra :)
kika100 21.03.2013 14:52
tradycyjna i najlepsza
pajbek 20.03.2013 18:58
Pyszna zupka :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak