Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skórka pomarańczowa kandyzowana z aromatem goździkowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomarańcze 3
Goździki całe Prymat 3
woda 1,5 szklanki
cukier 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Skórka pomarańczowa kandyzowana z aromatem goździkowym

Kroki postępowania

1
Pomarańcze dokładnie wyszorować. Następnie skórki pokroić na 4 części i obrać. Nożykiem zeskrobać albedo (białą część).
Krok 1 - Skórka pomarańczowa kandyzowana z aromatem goździkowym foto
2
Za pomocą karbowanego nożyka wyciąć paski ze skórek z pomarańczy.
Krok 2 - Skórka pomarańczowa kandyzowana z aromatem goździkowym foto
3
W garnuszku zagotować wodę i wsypać cukier. Mieszać do rozpuszczenia się cukru, dodać goździki oraz paseczki z pomarańczy. Gotować ok. 40 min, często mieszając.
Krok 3 - Skórka pomarańczowa kandyzowana z aromatem goździkowym foto
4
Następnie wysuszyć skórki na kratce lub papierze do pieczenia.
Krok 4 - Skórka pomarańczowa kandyzowana z aromatem goździkowym foto
5
Pozostawić do momentu, aż będą twarde.
Krok 5 - Skórka pomarańczowa kandyzowana z aromatem goździkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak