Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sajgonki z kurczakiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

400 g mielonej piersi z kurcza
10 duzych pieczarek
garść pokruszonego makaronu
6 liści kapusty pekińskiej
1 marchew
ulubione przyprawy do smaku
olej do smażenia
składnik niedostępny

Przepis i sposób przygotowania na: Sajgonki z kurczakiem

Kroki postępowania

1
Mięso przyprawić solą i pieprzem. Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju. Do cebuli dodać mięso, pieczarki starte na jarzynówce o dużych oczkach, marchewkę pociętą w słupki, porwane liście kapusty pekińskiej. Makaron zalać wrzątkiem, przykryć i odstawić na 10 minut aby zmiękł. Odsączyć i dodać do mięsa. Chwilę podusić. Na samym końcu przyprawić do smaku solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą oraz Vegetą. Wystudzić. Każdy papier ryżowy zamoczyć na moment w ciepłej wodzie aby stał się elastyczny. Położyć na denko, nałożyć farsz i zawijać.
Krok 1 - Sajgonki z kurczakiem foto
2
Zawinięte sajgonki odstawić na chwilkę aby papier ryżowy wysechł. Smażyć w głębokim oleju.
Krok 2 - Sajgonki z kurczakiem foto
3
Podajemy z frytkami i surówką.
Krok 3 - Sajgonki z kurczakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 20.03.2013 14:38
fajna nazwa
msmors 20.03.2013 13:40
ciekawe danie
Janina 20.03.2013 13:32
Bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak