Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jeż z budyniu

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1 kostka miękkiej margaryny lu
niepełna szklanka cukru pudru
aromat rumowy
2 łyzki kakao
polewa czekoladowa
ryż (kolorowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Jeż z budyniu

Ugotować budyń w mniejszej ilości mleka. Wystudzić, do budyniu dodać miękką margarynę i dokładnie wymiksować. Pokruszyć herbatniki i dodać do masy z pozostałą częścią składników. To wszystko wyrobić i uformować jeża. Polać polewą i przystroić ryżem kolorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

martafwkuchni 22.03.2013 08:15
należy dodać 5 opakowań herbatników:)
eliza135 21.03.2013 19:24
bardzo fajny jeżyk
Dorota_31_ 20.03.2013 13:01
ciekawe i pomysłowe
Laila2786 20.03.2013 11:44
fajny pomysł
Barbara/zuza22_85 20.03.2013 11:17
fajny jeżyk
halina17 20.03.2013 11:16
W składnikach nie podałaś herbatników -ilość , dwa razy napisany budyń czekoladowy.
mic 20.03.2013 10:53
widziałem tutaj podobnego i takze planuje zrobic

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak