Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

"szokoloko frappe"

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

espresso
mleko 3,2% 100 ml
lody waniliowe 100 g
bita śmietana 30 g
kakao do posypania
karmel 30 karmelowa

Przepis i sposób przygotowania na: "szokoloko frappe"

Espresso miksujemy w blenderze z karmelową czekoladą następnie dodajemy mleko i lody i blendujemy. do szklanek wlewamy tak aby zmieściła się bita śmietana:). Do kaw mrożonych nie trzeba mieć ekspresu. Można zrobić malutką bardzo mocną rozpuszczalną kawę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sanielcia 20.03.2013 16:20
Ale super deserek
mic 20.03.2013 10:54
taki deser to dla mnie
miki47 20.03.2013 10:34
ciekawy przepis
gusia1000 20.03.2013 10:26
Znakomita słodkość.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak