Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniaczek na skrzydełkach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka 3 szt
woda 2,5 litra
kapusta kiszona 30 dag
ziemniaki 5 szt
marchew 1 szt
pietruszka 0,5 szt
seler 0,5 szt
cebula 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 3 szt
mąka 2 łyżki
sól do smaku
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniaczek na skrzydełkach

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy i wrzucamy na wrzątek, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, solimy.
Krok 1 - Kapuśniaczek na skrzydełkach foto
2
W drugim garnku gotujemy kapustę, aż do miękkości. Odcedzamy. Kroimy i smażymy wraz z wcześniej pokrojoną w piórka cebulą.
Krok 2 - Kapuśniaczek na skrzydełkach foto
3
Kiedy mięso trochę zmięknie, dodajemy obraną i pokrojoną w słupki marchewkę i pietruszkę. Oraz obraną ćwiartkę selera. Po chwili dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki.
Krok 3 - Kapuśniaczek na skrzydełkach foto
4
Przekładamy do zupy podsmażoną kapustę z cebulą. Na patelni podsmażamy mąkę, aż zbrązowieje i dodajemy do kapuśniaku.
Krok 4 - Kapuśniaczek na skrzydełkach foto
5
Doprawiamy solą, pieprzem i Kucharkiem.
Krok 5 - Kapuśniaczek na skrzydełkach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 19.03.2013 23:56
doskonała zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak