Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane papryki

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 7 szt
mięso mielone 600 g
ryż 300 g
cebula 1 szt
ząbki czosnku 2 szt
przecier pomidorowy 3 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane papryki

1. Ryż gotujemy według zaleceń na opakowaniu. Cebule i czosnek drobno siekamy i podsmażamy na tłuszczu aż się zarumienią.
2. Do dużej miski wsypujemy ryż, dodajemy mięso, cebulę z czosnkiem i przecier. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.
3. Papryki myjemy, odcinamy czubki i wycinamy gniazda nasienne. Do każdej nakładamy farsz i przykrywamy odciętym wcześniej wieczkiem.
4. Papryki układamy na blaszce wyłożonej papierem lub w naczyniu żaroodpornym i pieczemy przez około godzinę w piekarniku nagrzanym do 150 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 21.03.2013 14:31
super papryki, uwielbiam
Bernadeta1 19.03.2013 22:21
bardzo smaczne
PaniMISIOWA 19.03.2013 19:41
super wygląda
Sisterskitchen 19.03.2013 18:07
dawno już nie jadłam, fajnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak