SERNIK

SERNIK

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    2 szklanki szklanki
  • cukier

    1/2 1/2 szklanki
  • margaryna

    250 g
  • żółtka

    2
  • cukier wanilinowy

    1/2 8 g op,
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • biały ,półtłusty ser

    1000g
  • mleko

    1 szklanka
  • cukier

    1 szklenka
  • olej

    1/2 szklanki
  • jajka

    2
  • żółtka

    4
  • cukier wanilinowy

    1/2 (8 g) op.
  • wiórki kokosowe

    100 g
  • białka

    6
  • cukier puder

    2 łyżki
  • margaryna do wysmarowania blaszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

CIASTO
1.Margarynę,żółtka,cukier,cukier wanilinowy,mąkę oraz proszek do pieczeniapołączyć i wyrobić ciasto.
2.Ciasto przełożyć do wysmarowanej margaryną blaszki.
MASA SEROWA
1.Cukier i cukier wanilinowy utrzec z jajkami oraz żółtkami.
2.Ser zmielić i dodać ,do jajek.
3.Wsypać budyń.
4.Stopniowo wylewć olej, a następnie mleko
PIANA
1.Ubić pianę z jajek ,dodać cukier i wiórki.
SERNIK
1.Masę serową wylać na ciasto i piec 45 minut temp. 200.C.
2.Na masę wlać pianę.
3. Piec w temp.150.C przez około 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat