Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SERNIK

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki szklanki
cukier 1/2 1/2 szklanki
margaryna 250 g
żółtko jajek 2
cukier wanilinowy 1/2 8 g op,
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
biały ,półtłusty ser 1000g
mleko 1 szklanka
cukier 1 szklenka
olej 1/2 szklanki
jajko 2
żółtko jajek 4
cukier wanilinowy 1/2 (8 g) op.
wiórki kokosowe 100 g
białko 6
cukier puder 2 łyżki
margaryna do wysmarowania blaszki

Przepis i sposób przygotowania na: SERNIK

CIASTO
1.Margarynę,żółtka,cukier,cukier wanilinowy,mąkę oraz proszek do pieczeniapołączyć i wyrobić ciasto.
2.Ciasto przełożyć do wysmarowanej margaryną blaszki.
MASA SEROWA
1.Cukier i cukier wanilinowy utrzec z jajkami oraz żółtkami.
2.Ser zmielić i dodać ,do jajek.
3.Wsypać budyń.
4.Stopniowo wylewć olej, a następnie mleko
PIANA
1.Ubić pianę z jajek ,dodać cukier i wiórki.
SERNIK
1.Masę serową wylać na ciasto i piec 45 minut temp. 200.C.
2.Na masę wlać pianę.
3. Piec w temp.150.C przez około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak